web Team Coop starter sesongen foto Kjetil AlsvikFra torsdag og en uke fram venter intet mindre enn sju ritt for Team Coop i Belgia og Nederland.

Etter et av høstsesongens helt store høydepunkt på hjemmebanen i Arctic Race of Norway, drar hele Team Coop-laget, med unntak av Håkon Aalrust som er i aksjon med landslaget, på turné i Belgia og Nederland. Her venter sju ritt på åtte dager fordelt på tre kermesse-ritt og fire UCI-endagsritt.

- Alle rittene er tradisjonelle belgiske/nederlandske ritt med rundløyper av forskjellig distanse, og noen av rittene har en del typiske flamske stigninger underveis. Sidevind og smale veier kjennetegne ofte slike løp, så posisjoneringen blir avgjørende, forteller sportsdirektør Magnus Børresen.

Team Coops konkurrenter blir alt fra belgiske kontinentallag til internasjonale World Tour-lag. Likevel har sportsdirektøren ambisjoner om å få til flere toppresultater i løpet av den neste ukes tid, da laget tidligere har gode resultater fra høstløp i Belgia. I tillegg ser Børresen løpsprogrammet som et viktig element på litt lengre sikt.

- Disse løpene er avgjørende for utviklingen til hver enkelt rytter. Det er en type løp man må beherske å kjøre. I Belgia finnes ikke begrepet “gruppetto”, så mottoet er å ikke gi opp uansett hvor i løpet man måtte befinne seg. Løpsutviklingen i disse løpene er uoversiktlig og uforutsigbar, og man kan komme tilbake til teten ved mange anledninger selv om man på noen tidspunkter er bak, forklarer Børresen.

Løpsprogrammet for Team Coop er:
Torsdag 23. august: Erpe Mere (kermesse)
Fredag 24. august: Great War Remembrance Race (UCI 1.1)
Lørdag 25. august: Omloop Mandel-Leie-Schelde Meulebeke (UCI 1.1)
Søndag 26. august: Ronde van Midden Nederland (UCI 1.2)
Tirsdag 28. august: Geraardsbergen (kermesse)
Onsdag 29. august: Druivenkoers - Overijse (UCI 1.1)
Torsdag 30. august: Kotemarkt (kermesse)

Share