Gautier DemouveauxFoto: Gautier Demouvwaux

Vi får ikke til finalen helt og sitter igjen uten resultat. Trond Håkon Trondsen kommer inn til 19.plass. En gladmelding fra Frankrike er at Håkon Lunder Aalrust fremdeles er andremann i sammendraget i ungdommens Tour de France.

Fjerde etappe av Arctic Race of Norway var årets siste og ble avsluttet med 3 lokal runder i Alta. Der ventet det en tøff motbakke til mål. Våre ryttere var alle representert i hovedfeltet. Det var 12 ryttere i dagens brudd, og inn på smårundene ble det en spennende finale. Ut på Siste runde hadde bruddet ennå 45 sekunder og våre ryttere kjempet i posisjonskampen i hovedfeltet. Med 1 km igjen blir bruddet kjørt inn og det endte opp i en massespurt, der var det Van der Poel som var sterkest og tok sin andre seier under Arctic. Våre gutter klarer ikke helt å mobilisere på slutten og ender til slutt opp på en 19. plass med Trondsen. Krister Hagen ender til slutt opp som nr 15 i sammendraget, og Øivind Lukkedal tar med seg andreplassen i klatrekonkurransen.

- Ikke helt som forventet. Sykling er oppturer og nedturer. I dag er det ikke en dag vi vinner, vi får heller samle oss og sikte mot nye mål. Vi har mye gode løp i Belgia som kommer nå den neste måneden, vi får prøve å skape opptur inn mot avslutningen av sesongen, sier sportsdirektør Magnus Børresen.

Håkon Lunder Aalrust fortsetter den gode kjøringen i Frankrike og er etter tredje etappe i ungdommens Tour de France fremdeles nr 2 i sammendraget.

Pauline BalletFoto: Pauline Ballet

Share