2. etappe Tour des Fjords. Jondalen – Haugesund 215 km.

Det ble en kald dag for rytterne mellom Jondalen og Haugesund. Det var opphold på start, men regnet begynte temmelig kjapt å hølje ned. Bruddet med Michal Podlaski (ActiveJet), Antwan Tolhoek (Rabobank) og Ole André Austevoll (Team FixIT.no) fikk allerede etter få km en stor luke. Bruddet var oppe i en avstand 8 min ved 60 km. Ved langing etter 90 km var avstanden 5 min, og alle Coop ØsterHus rytterne satt i feltet. Det ble skikelig kaldt og rytterne måtte ty til alle klær som var å oppdrive i servicebilene. Rett etter langing fikk Krister Hagen et astma anfall. Og måtte dessverre stå av. Men alt e bra med Krister.
Inn mot mål ble avstanden til gruppen foran kjapt redusert. Men ved ca 45 km til mål rykket Austevoll fra de to andre. Han fikk kjapt støre luke og var oppe i 3 min. 25 km før mål støtet Håvard Blikra seg opp til Austevoll og fikk noen sekunder, men forsøket varte ikke lenge før feltet var samlet. Inn mot de siste km var Katusha som nok en gang var det toneangivende laget og Alexander Kristoff vant.
Vi fikk Oscar Landa på 10 plass og Håvard Blikra på en 13 plass.

Bra innsats i spurten, men vi manglet det siste opp til en topp plassering. Men vi har god motivasjon og ser frem til en ny etappe i morgen. Etappen i morgen går fra Leirvik til Sauda og info får dere www.tourdesfjords.no

Share